KYLÄYHDISTYKSEN TOIMINTA

Tervehdys kyläyhdistyksestä

Kesä ja syksy ovat olleet kyläyhdistyksessä vilkasta toiminnan aikaa.

Päivölää on kunnostettu talkoovoimin lähes koko kesän ajan. Kymmenen hengen talkooporukka on ahkeroinut ulkoseinien kimpussa koko kesäkuun sekä elokuun. Heinäkuun helteillä pidettiin muutaman viikon tauko. Etelä- ja itäseiniltä poistettiin vanha hilseilevä maali ja Päivölä sai kauniin harmaan maalipinnan. Myös ikkunoiden ulkopokat maalattiin. Lisäksi sadevesirännit ja -kaivot uusittiin. Pohjois- ja länsiseinien kunnostus odottaa ensi kesää. Päivölän tonttia ja rantaa on raivattu ja näin saatu piha ja järvinäkymä avarammaksi.

Juhannuksen perinteinen kokkojuhla veti huonosta säästä huolimatta satoja ihmisiä paikalle.

Perjantain iltatorit vanhalla Saarelan kaupalla toimivat jälleen kohtaamispaikkana.

Päivölän puistossa jumpattiin kesäkeskiviikkoisin Raijan johdolla ja runsaslukuisella osallistujaporukalla.

Elokuun alussa järjestetty Mitä kukin muistaa -kirjallisuustapahtuma keräsi Päivölän salin täyteen väkeä, samoin Kuikka vai Kaakko - lintuilta.

Kyläyhdistys osallistui NesteRalli-tapahtumaan pitämällä Kakariston erikoiskokeella 24h-kahvilaa.

Syyskuun alussa järjestettiin sadonkorjuulounas, kävijöitä oli toistasataa. Lounaspäivänä kyläyhdistys sai vieraita naapurikylästä kun Eräjärven Järvenpää-Vihasjärven kyläyhdistys vieraili Päivölässä.

Syyskuussa järjestettiin Oriveden kaupungin kanssa yhteistyössä asukasilta. Keskustelua käytiin monista ajankohtaisista ja aluetta koskettavista aiheista.

Vielä on pari kuukautta tätä vuotta jäljellä.

Marraskuun puolivälissä matkaamme 27 henkilön voimin Espanjan Andalusiaan.

Päivölä puetaan jouluasuun ja kyntteliköt syttyvät ikkunoille marraskuun lopulla.

Katso lisää Tapahtumat -sivulta.

Kyläyhdistyksen lyhyt historia

Noin 40 hengen ryhmä perusti kyläyhdistyksen huhtikuun 24. päivänä 2004 Tunkelon Isotalon pirtissä. Perustamiskokouksessa läsnä olevat esittivät toiveensa kyläyhdistyksen toiminnasta. Tärkeimpänä toiveena oli vaki- ja vapaa-ajan asukkaiden toive oppia tuntemaan toisensa paremmin yhteisten juhlien, retkien ja talkoiden avulla.

Kehitystoiveina tuli esille monenlaisia tarpeita, joista mainittiin muun muassa kulttuurimaiseman ja luonnon hoitaminen, maanteiden, vesiteiden ja viestintäyhteyksien parantaminen, erilaisten palveluiden ja naapuriavun lisääminen. Toiminnan haluttiin olevan mukavaa ja leppoisaa yhteistoimintaa hyvässä hengessä.

Perustamiskokouksessa käytiin läpi muiden kyläyhteisöjen kokemuksia. Niistä oppiaksemme pitää meidän toiminnan olla kivaa ja avointa. Meidän pitää välttää kuppikuntia.

Perustamiskokouksessa toivottiin yhdistyksen olevan myös rekisteröity rahaa tarvitsevien toimintojen helpottamiseksi.

Yhteenvetona kiteytettiin kyläyhdistyksen sääntöihin tuli kohta kyläyhdistyksen tarkoituksesta: "Hakosalmen, Syväjärven ja Tunkelon kylien vaki- ja vapaa-ajan asukkaiden etujen ajaminen, viihtyvyyden ja yhteishengen lisääminen, perinteiden vaaliminen sekä kaikenpuolinen hyvinvoinnin edistäminen seudulla."

Kaikille jäsenille järjestettävässä vuosikokouksessa kyläyhteisön sääntöjen mukaisesti valitaan uusia jäseniä toinen puoli seuraavan vuoden kylätoimikuntaan. Vuosikokouksessa kerrataan mitä on saatu aikaan ja käydään läpi uudet toivomukset sekä toiminnan kehitys- ja parannusehdotukset.