Hakosalmen osakaskunta

Hakosalmen osakaskunnan tehtävänä on huolehtia osakaskunnalle kuuluvan yhteisen vesialueen sekä siihen liittyvien vähäisten yhteisten maa-alueiden hallinnosta ja aluetta koskevien asioiden hoidosta. Osakaskunnan tehtävänä on lisäksi järjestää alueellaan kalastuksen harjoittamisen mahdollisuudet siten, että pyritään vesialueiden hyvään tuottavuuteen, että kalakantaa käytetään hyväksi järkiperäisesti, sekä huolehtia kalakannan hoidosta ja lisäämisestä.

Osakaskunnan sijainti

Hakosalmen osakaskunnan yhteiseen vesialueeseen Längelmävedellä kuuluu osa Kirjaanselkää, osa Junkinlahtea, Pohjanheimonlahti, Kirkonlahti (yhteensä 106 hehtaaria).

Osakaskunnan hallinto

Osakaskunnan päätäntävaltaa käyttää osakaskunnan kokous. Sääntömääräinen vuosikokous pidetään viimeistään maaliskuun loppuun mennessä, ja tarvittaessa voidaan järjestää myös ylimääräisiä kokouksia.
Osakaskunnan esimiehenä toimii Seppo Knuuttila (puh. 050 305 7997) ja varaesimiehenä Leo Murtola (puh. 040 705 6385).

Kalastusluvat ja pyydysmerkit

Hakosalmen osakaskunnan alueen kalastuslupia voi ostaa Länkipohjan kukkakaupasta (Länkipohjantie 20, 35400 Längelmäki). Pyydysyksikön hinta on 4 €. Osakaskunnan vesialueiden kartta maksaa 2€ (8 tai enemmän merkkiä ostaneille laminoitu kartta annetaan veloituksetta).